30 Ocak 2011 Pazar

Yeni Yıla Merhaba:Muhayyer

Önceki yazımda da belirttiğim gibi bu ayki devlet korosu konseri için dün CRR'deydik. Her ay gerçekleşen konserleri 1 senedir takip ediyoruz, şimdilik hiç eksiğimiz olmadı geçtiğimiz yılki Ocak konserinden beri. Bu ayki konserin ilk kısmı, Tanburi Cemil Bey'in Muhayyer Peşrev'i ile başlayıp koronun seslendirdiği Muhayyer makamından eserlerle devam ederek Serhan (Aytan) Hoca'nın ara taksiminden sonra Uşşak şarkılarla son buldu. Sabırsızlıkla beklediğim ikinci bölüm hocam Serap Çağlayan, Mithat Arısoy (keman) ve Volkan Ertem (viyolensel)'in solosu ile başladı. Solo, Tanburi Cemil Bey'in kaydından notaya dökülen Yusuf Paşa'ya ait Neveser Peşrev ile başlayıp sazların ara taksimlerinden sonra Kemençeci Nikolaki'nin Şehnaz Saz Semaisi ile sona erdi. Aşağıda bu solo bölümünün ses kaydını bulabilirsiniz.


Sonrasında Hakan Hataylı'nın Hicaz makamında eserlerle solosu ve koronun Nihavend makamından şarkılarıyla bu ayki konser sona erdi. Şubat ayı konseri, 13 Şubat Pazar 11:30'da yine CRR'de. Bu kez Neva albümlerinde de buluşan Salih Bilgin ve Murat Aydemir'in soloları yer alacak.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Kanun sazım

1 seneyi aşkın bir süredir Devlet Klasik Türk Müziği korosu sanatçılarından Serap Çağlayan'dan kanun dersleri almaktayım. Üniversite yıllarında takip etmeye başladığım Göksel Baktagir konserleri ile başlayan kanun sazı sevgim, çalma çalışmaları noktasına vardı nihayet. Bundan sonra üzerinde çalıştığım eserleri blogda da paylaşmaya çalışacağım. Ayrıca takip ettiğimiz konserler hakkındaki izlenimlerimi de aktarmak istiyorum. Hatta Serap Hoca'nın solosunun da olduğu  devlet korosu konserini şimdiden hatırlatmakta fayda var.

kanunum