23 Nisan 2011 Cumartesi

İstanbul'da Bahar

Bugün lalelerle bezeli Emirgan Korusu'ndaydık. Geçen sene çok istesem de göremediğim ve fotoğraflayamadığım Emirgan'a bu yıl da havalar sebebiyle gidemedik bugüne kadar. Bu sabah da hava çok güzel değildi ama bu sene lale çekicem diyip yola koyulduk. Neyse ki arada bulutların arkasına saklansa da güneşin yüzünü gösterdiği anlarda birkaç kare yakalamayı başardım. 


Nisan ayının başında başlayan Lale Festivali'nde dikilen laleler bugüne kadar serin havalardan biraz olumsuz etkilenmiş ne yazık ki. Özellikle makro çekim yapmak için lekesiz, sağlıklı lale bulmakta oldukça zorlandım. Yine de makro çekim yapmaktan kendimi alamadım.


Lalelerin yanı sıra Arap sümbülleri de bolca kullanılmış Emirgan Korusu'ndaki düzenlemelerde. Lale deresinin büyük çoğunluğu mavi renkli bu çiçekler tarafından süslenmiş.

Arap sümbülü
Lale deresi
İstanbul'daki laleler, havaların serince gitmesi sebebiyle güzelliklerini uzun süre sergileyemeseler de, baharın müjdecisi olarak fotoğraflarımızı bu sene de süslediler. Darısı seneye daha güzel havalara.