22 Haziran 2014 Pazar

Stockholm'de Bahar

İstanbul, Antalya ve Ege için yazdığım bahar yazılarından sonra bir bahar yazısı da Stockholm'den...

Aslında uzun zamandır aklımda bir bahar yazısı yazmak vardı, ama bahar havası ve benim fotoğraf çekme motivasyonum birleşemeyince ancak Temmuz'a yaklaştığımız bugünlerde yazmak kısmet oldu. Yine de Stockholm'de sıcaklık hala 10-15 derece arasında, ama dışarıda vakit geçirmemize izin verecek kadar iyi. 

Bu yazıda, son birkaç hafta sonunda çektiğim fotoğrafları paylaşmaya çalışacağım. Uzun bir kış mevsiminden sonra, hala sıcaklıklar bizim bildiğimiz bahar mevsimi sıcaklıklarına ulaşmamış olsa da zaman zaman bahar havasını yaşamak oldukça keyifli.

İlk fotoğraflar, İsveç kraliyet ailesinin yerleşim yeri olan Drottningholm Sarayı'ndan. Bu mekana gittiğimiz ilk hafta sonu prensesin kızının vaftiz töreni sebebiyle saray ziyarete kapalıydı ve ortam oldukça kalabalıktı. Sadece dış tarafındaki sahilde vakit geçirebilmiştik. Sonraki hafta gittiğimizde sarayın bahçesine girme imkanımız oldu. Gerçekten çok güzel, bakımlı, yemyeşil bir ortamdı.

Drottningholm Palace

Drottningholm Palace



Sonraki fotoğraflar da Stockholm'ün tarihi şehri Gamla Stan ve çevresinden. Evimizden yürüyerek ulaştığımız mekanı daha önce de dolaşma imkanı bulmuştuk ama pek fazla fotoğraf çekememiştim.


Riddarholm Church
Royal Hall

Riddarholm Church


Parlamento binası
Son olarak da merkeze biraz daha uzakta, tepeye yerleştirilmiş olan Sofia Church'ta birkaç fotoğraf çekme imkanım oldu. Havanın bir kapatıp bir açtığı bir günde, güneşin göründüğü saatlerde çekilen bu fotoğrafların oldukça hoşuma gittiğini söyleyebilirim.

Sofia church

Sofia church